У Полтавській області збудують нову дорогу та міст

Вівторок, 12 березня 2019, 17:51
 

У Полтавській області в рамках реконструкції автомобільної дороги Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка збудують дорогу в обхід міста Кобеляки та новий мостовий перехід через річку Ворскла.

Про це повідомляється на сайті Служби автомобільних доріг у Полтавській області.

Обхід м. Кобеляки

Зазначається, що будівництво обходу міста Кобеляки покращить техніко-експлуатаційні показники цієї дороги, що зробить рух нею більш зручним і безпечним. Також це зменшить шкідливий вплив від викидів забруднюючих речовин, що відчують на собі мешканці всього Кобеляцького району.

Реклама:

Наразі триває проведення тендерних процедур. Замовником оголошено чотири аукціони на загальну суму понад 1,1 млрд грн. В одному лоті перемогла турецька компанія Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Tic. ve Sanayi A.S. Три інші тендери — на стадії проведення.

Підрядник, який здобуде перемогу, повинен буде "на власний ризик своїми та залученими силами і засобами виконати роботи" та гарантувати їхню якість упродовж гарантійного терміну.

"Будівництво нової дороги буде виконано у цементобетоні. Товщина дорожнього одягу становить майже 1,5 м. Верхній шар (важкий бетон) становить 26 см", — йдеться у повідомлені.

Проект фінансується за рахунок коштів державного бюджету.

Новий мостовий перехід через р. Ворскла.

Разом із обходом міста збудують і новий мостовий перехід через р. Ворскла у Кобеляцькому районі.

"Для спорудження мосту передбачається відведення земель загальною площею 5,415 га, із них у тимчасове користування під розміщення будівельного майданчика — 1,427 га", — зазначається на сайті.

Ширина проїзної частини мосту становитиме 15 м (дві смуги в кожному напрямку шириною 3,75 м кожна). На підходах до мосту на відстані 200 м у кожну сторону мають встановити опори стаціонарного електричного освітлення. Також передбачено влаштувати водовідведення дощових і талих вод із проїзної частини мосту.

Загальна тривалість виконання будівельних робіт становить 25 місяців, із них підготовчий період – 7 місяців.

Нагадаємо, що у 2017 році держагентство "Укравтодор" надало перелік доріг, на яких буде бетонне покриття.  Серед них була і автодорога державного значення Р-52 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: