"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Укрзалізниця скоротила кількість поїздів до РФ

Вівторок, 5 лютого 2019, 12:15
 

ПАТ "Укрзалізниця" зменшує періодичність курсування поїздів до Російської Федерації з 5 лютого.

Про це повідомляє прес-служба товариства.

"З 5 лютого року поїзди № 24/23 Одеса – Москва – Одеса та № 20/19 Харків – Москва – Харків курсуватимуть через день замість щоденно", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що зменшення рейсів поїздів до Росії пов’язане зі "стрімким падінням пасажиропотоку між країнами" – він у 2018 році скоротився на 20%, порівняно з 2017 роком.

Реклама:

"З кінця літа 2018 року пасажири стали значно частіше подорожувати залізничним транспортом до Європейського Союзу. За період із серпня до кінця минулого року Укрзалізниця перевезла пасажирів до ЄС на 10 % більше, ніж до РФ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо:

На початку серпня 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна планує припинити залізничне сполучення з Росією.

Згодом Омелян уточнив, що у Міністерстві інфраструктури планують припинити лише пасажирське залізничне сполучення з Росією, вантажне залізничне сполучення не припинятиметься. 

У 2018 році "Укрзалізниця" скасувала прямі поїзди та причіпні вагони, які прямували до Росії з Івано-Франківська, Чернівців, Кременчука та Чернігова.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: