Омелян розповів, коли Центральний вокзал передадуть в концесію

Неділя, 3 лютого 2019, 12:08
 

Передача в концесію Центрального залізничного вокзалу в Києві можлива не раніше 2020 року, так як протягом цього року необхідно підготувати відповідну документацію.

Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Ми зараз готуємо важливий документ - концесію залізничних вокзалів. Я б хотів, щоб пілотним проектом став Центральний залізничний вокзал у Києві ... Реально можна говорити про 2020 рік (терміни передачі залізничного вокзалу в концесію – Ред.), тому що за нашим досвідом підготовки концесійних проектів у морській галузі середній час таких напрацювань становить близько року", - повідомив Омелян.

За його словами, цей вокзал з точки зору інвестиційної привабливості є дуже цікавим об'єктом, інтерес інвесторів до його концесії є.

Реклама:

"Так, є інтерес, в тому числі й до концесії вокзалів. Це - хороший бізнес, це - величезні площі, які зараз неефективно використовуються і служать джерелом дрібної наживи для окремих управлінців. Ми хочемо, щоб вони приносили прибуток компанії, ставали окрасою міст", - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, 18 січня Омелян повідомив про плани розробити проект привокзальної площі і самого центрального вокзалу, як єдиного комплексу, а в подальшому передати його в концесію.

На думку міністра, першочерговими кроками у розвитку столичного залізничного вокзалу повинні стати вирішення питань стихійної торгівлі, паркування та безпеки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!