Мінфін перелічив законопроекти, необхідні для наступного траншу МВФ

Вівторок, 26 лютого 2019, 14:55
Міністр фінансів Оксана Маркарова
Міністр фінансів Оксана Маркарова

Міністерство фінансів закликає Верховну раду ухвалити пакет законопроектів, необхідних для продовження співпраці з західними кредиторами.

Про це повідомляється на офіційній сторінці міністерства в Facebook.

Зазначається, що вже на цьому тижні парламент матиме можливість прийняти пакет законопроектів, які дозволять створити в Україні сучасну європейську митницю, ефективніше протидіяти відмиванню доходів та запобіганню ухиленню від оподаткування, захистити інвесторів від зловживань на ринках капіталу.

 

Крім того, прийняття нових законопроектів дозволить реформувати небанківський фінансовий сектор і забезпечити автоматичний доступ Національного агентства з питань запобігання корупції та реєстрів, необхідних для ефективної реалізації його повноважень.

Реклама:

"Ухвалення цих законопроектів стане суттєвим кроком України на шляху євроінтеграції, відкриє доступ до подальшої макрофінансової допомоги Європейського союзу, дозволить продовжити співпрацю з Міжнародним валютним фондом, дозволить фінансове партнерство з державою Катар, стане потужним сигналом для інших потенційних інвесторів і, як наслідок, сприятиме збереженню макроекономічної стабільності в Україні", - йдеться в повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: