"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В уряді пропонують будувати тільки енергоефективне житло

Понеділок, 11 лютого 2019, 17:10
 

Мінрегіон пропонує передбачити у змінах до будівельних норм будівництво тільки енергоефективного житла.

Про це написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

"У проекті нового ДБН щодо житлових будинків пропонуємо ввести чіткі європейські вимоги до енергозбереження будівель при їх новому будівництві чи реконструкції та проектувати житло з класом енергоефективності не нижче "С". Це дозволить: економити до 40% енергії; у випадку реконструкції будинків суттєво продовжити строк експлуатації будівель", - написав Парцхаладзе.

Заступник міністра нагадав, що минулого року було введено в дію важливий для енергонезалежності закон щодо енергоефективності будівель.

Реклама:

"Він впроваджує європейські вимоги до енергозбереження, вводячи класи енергоефективності будівель від A до G. Тому під час оновлення ДБН щодо житлових будинків ці зміни повинні також бути враховані. Сьогодні у відповідних чинних нормах є лише загальні вимоги до енергозбереження" - написав Парцхаладзе.

 

Із 1 вересня 2018 року вступила в дію норма щодо обов’язкової енергомодернізації будівель шкіл, а з 1 жовтня - дитячих садків. Завдяки цьому мінімум на 20% збільшується строк експлуатації таких будівель. Відповідні зміни містяться у нових ДБН В.2.2-3:2018 "Будинки і споруди. Заклади освіти" та ДБН В.2.2-4-2018 "Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти".

Рекомендуємо почитати: Енергоефективний будинок: 7 українських інновацій для вашої оселі

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: