"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Facebook платить користувачам за право "шпигувати" за ними — ЗМІ

Середа, 30 січня 2019, 15:25
 

Facebook платить користувачам 20 доларів на місяць за установку на смартфон VPN-сервісу Facebook Research, яке дозволяє компанії відслідковувати їхню активність і звички.

Про це пише TechCrunch.

Повідомляється, що в рамках програми дослідження аудиторії Facebook платить користувачам у віці від 13 до 35 років по 20 доларів на місяць за установку програми, а також додаткову винагороду за залучення нових користувачів.

Крім цього, компанія просить їх робити скріншоти історії замовлень на Amazon.

Реклама:

На думку фахівців, Facebook може отримати практично необмежений доступ до пристрою користувача.

Після установки Facebook Research отримує доступ до особистих повідомлень в додатках соціальних мереж і месенджерах, включаючи фото і відео; листів з електронної пошти; історії браузера і пошуку в інтернеті; інформації про місцезнаходження з інших додатків.

Кількість користувачів, які встановили додаток, невідома, оскільки він поширюється через сервіси бета-тестування.

Представник Facebook відповів, що компанія пропонує користувачам взяти участь в дослідженні переваг аудиторії і звичок власників смартфонів.

"Мета даного дослідження - допомогти Facebook зрозуміти, як люди користуються своїми смартфонами. І ми надали учасникам достатньо інформації про тип даних, які збираємо", - заявила прес-служба Facebook

Представник Facebook підкреслив, що компанія не ділиться отриманими даними з іншими організаціями, а користувачі можуть відмовитися від участі в будь-який момент.

За словами представника соціальної мережі, в самому проекті не було нічого "секретного", всі учасники ознайомлені із затребуваними даними, а "підлітки брали участь з письмової згоди батьків".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: