"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна розширила санкції проти Росії через напад у морі

Середа, 26 грудня 2018, 19:55

Рада національної безпеки і оборони України запровадила додаткові санкції щодо фізичних та юридичних осіб Російської Федерації.

Таке рішення прийняли на засіданні 26 грудня.

"Вирішено підтримати запровадження санкцій, насамперед, щодо юридичних та фізичних осіб - російських компаній, бізнесменів, політиків та депутатів, працівників силових структур, які активно підтримували чи сприяли агресивним діям проти України", - йдеться в повідомленні.

Голова парламентського комітету з питань безпеки та оборони Сергій Пашинський розповів "Громадському", що після технічного доопрацювання список опублікують.

Реклама:

За словами Пашинського, під санкції потрапили причетні до обстрілу українських кораблів, "персони, які фальшують кримінальні справи проти українських моряків", а також депутати Державної Думи, зокрема від партії "Єдина Росія".

18 грудня Кабінет міністрів вніс пропозицію до РНБО про застосування нових антиросійських санкцій.

За даними МінТОТ, санкції мають торкнутися:

- 14 юридичних осіб, залучених до постачання матеріалів, обладнання та послуг для заводів оборонно-промислового комплексу РФ на тимчасво окупованих територіях;

- 23 фізосіб, які були залучені до проведення незаконних археологічних пошукових робіт на об’єктах культурної спадщини чи взяли участь у заходах, спрямованих на легітимізацію незаконної окупації Криму та Севастополя;

- деяких російських підприємств та підприємств з країн Європи, які забезпечують діяльність ТОВ "Титанові інвестиції" в Армянську на території Криму;

- деяких юросіб, залучених до організації перевезень через порти "Темрюк", "Кавказ" та Керченську паромну переплаву;

- деяких фізосіб, які є керівниками/засновниками юридичних осіб, залучених до незаконного будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

Читайте також:

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо: 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: