Дерипаска готується віддати контроль над "Русалом" і EN+

Четвер, 20 грудня 2018, 10:02

Російський олігарх Олег Дерипаска готується поступитися контролем над "Русалом" і En +, перевівши свою частку в компанії En + в сліпий траст.

Про це, посилаючись на джерела, пише Reuters.

"Русал і En + дуже близькі до угоди з OFAC (Управління мінфіну США з контролю за іноземними активами). Вони, ймовірно, будуть вилучені зі списку санкцій SDN, в той час як власність перейде в сліпий траст. Це компроміс для всіх", - сказало одне з джерел.

Також одне з джерел, знайомих з переговорами між командою Дерипаски і OFAC, повідомило, що про угоду може бути оголошено до кінця цього тижня.

Реклама:

За словами іншого джерела, угода ще має бути схвалена російською політичними владою, перш ніж буде досягнуто остаточної угоди.

Агентство відзначає, що сліпий траст під управлінням незалежних адміністраторів обговорюється з літа. В цьому разі наближення різдвяних свят може бути додатковою причиною для OFAC оголосити про угоду цього тижня.

"Більшість людей будуть бігати по магазинах, купувати подарунки. Вони можуть сподіватися, що заголовки в дусі "президент США Дональд Трамп скасовує санкції проти росіян" залишаться непоміченими більшістю людей", - припускає інше джерело.

Згідно з даними на початок 2018 року, Дерипаска контролює 67,6% En +, яка, у свою чергу, контролює 48% "Русала". У квітні в En + заявили, що Дерипаска в принципі погодився знизити свою частку в компанії до рівня нижче 50 відсотків.

Невідомо, хто буде в команді, що управлятиме сліпим трастом, в разі досягнення остаточної угоди, але нинішній голова правління En + Грег Баркер, як очікується, буде одним з них.

OFAC переносив введення повного пакету санкцій проти російських компаній EN + Group PLC і "Русал" кілька разів. Зараз воно відкладено до 21 січня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: