У Китаї впроваджують технологію розпізнавання людей за ходою

П'ятниця, 9 листопада 2018, 09:35

Китайська компанія Watrix розробила систему, яка здатна розпізнавати людей на досить великій відстані (до 50 метрів) на підставі того, як вони йдуть.

Про це з посиланням на Engadget повідомляє itc.ua.

Таким чином, навіть якщо об'єкт зйомки носить маску або знаходиться під таким кутом до камери, що її особу не видно, програмне забезпечення все одно може визначати людей за допомогою наявних кадрів.

 

Глава компанії Watrix Хуанг Йонгжен розповів в одному з інтерв'ю, що за допомогою штучної кульгавості або інших спроб змінити ходу обдурити ПО не вдасться. Це пов'язано з тим, що система аналізує рухи всього тіла людини.

Реклама:

Технологія розпізнавання людини за ходою компанії Watrix переглядає відео того, як йде людина, обрізає силует і створює модель ходи. За даними компанії, точність розпізнавання даної технології становить 94%. Але ці відомості не були підтверджені незалежними експертизами.

Також слід зазначити, що аналіз здійснюється не в режимі реального часу, а на підставі запису.

Поліція в Пекіні та Шанхаї вже почала використовувати технологію розпізнавання ходи в своїй діяльності. Також дана технологія стане частиною розроблюваної системи спостереження на базі штучного інтелекту, яку планується розгорнути по всій країні.

Сама по собі технологія розпізнавання людини за ходою не є новою. Її розвитком займаються вчені в Японії, Великобританії і США. Але до Watrix вона не була комерціалізована.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: