"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські йогурти почали продавати в Польщу

Четвер, 8 листопада 2018, 18:10
 

Компанія "Данон" першою в Україні розпочала поставки йогуртів до Європейського союзу.

Про це з посиланням на прес-службу компанії повідомляє "Латифундист".

"Вперше в історії українського експорту виготовлена ​​в Україні молочна продукція з нетривалим терміном зберігання продається в Європейському союзі. Виготовлені на херсонському заводі "Данон Дніпро" йогурти можна купити в польських магазинах", - повідомили в компанії.

З 1 червня 2018 року "Данон" щотижня експортує 10 тонн продукції для дітей, а з 11 жовтня - біфідойогурти. Щотижневий обсяг експорту також становить 10 тонн.

Реклама:

У компанії відзначили, що запити на збільшення цих обсягів експорту вже є.

Генеральний директор компанії Наталі Алькер заявила, що відкриття експорту в Європейський союз - це результат стабільних інвестицій в модернізацію виробничих ліній, стандарти безпеки та розвиток постачальників молока.

"Тільки в цьому році компанія виділила з бюджету 20 млн грн, щоб на двох заводах продовжувати вдосконалення умов роботи і стандартів харчової безпеки. Роль постачальників молочної сировини є вирішальною в цьому процесі. Так, щоб отримати право на експорт молочної продукції в країни Європейського Союзу аудит повинні пройти не тільки потужності виробника, а й ферми-постачальники. І перевіряється не тільки якість молока, а й сама ферма", - зазначила Алькер.

У 2016 році завод компанії "Данон Дніпро" отримав право на експорт молочної продукції в країни Європейського Союзу. Наразі компанія експортує продукцію в Молдову і ОАЕ.

Група компаній Danonе - світовий лідер з виробництва молочних продуктів, працює в Україні з 1998 року.

В результаті об'єднання в 2011 році Danonе і "Юнімілк" до активів групи приєдналися київський міськмолокозавод "Галактон" і кременчуцький міськмолзавод "Кремез".

Виробничі потужності Danone в Україні представлені двома заводами: "Данон Дніпро" (Херсон) і "Данон Кремез" (Кременчук), в групі компаній в Україні працює понад 1 тис співробітників.

Група Danone представлена ​​в 120 країнах світу. Компанії належить більше 190 заводів, на яких працюють близько 102 тис співробітників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: