Коболєв підозрює НКРЕ в підіграванні Фірташу

Вівторок, 6 листопада 2018, 10:13

Компанії, що здійснюють газопостачання населенню (облгази, більшість яких належить Дмитру Фірташу) відмовляються укладати договори на використання майна, що належить НАК "Нафтогаз України".

Про це йдеться у листі керівника НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва до голови НКРЕ Оксани Кривенко. Копію документа має ЕП.

У листі наголошується, що облгази самовільно і негласно використовують майно газорозподільних систем, власником якого є НАК та підприємства Групи для здійснення власної господарської діяльності.

Крім того, за словами голови НАК, вони відмовились від укладення відповідних договорів на використання цього майна.

Реклама:

"Враховуючи це компанія змушена відповідно до Кодексу ГРМ підписати акти розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності, в тому числі з "Укртрансгазом", - йдеться у документі.

Відповідно до листа, після цього "Укртрансгаз" не зможе передавати газ через ці труби облгазам, оскільки останні не мають правових підстав для його використання. Це може привести до припинення газопостачання ряду населених пунктів.

Також наголошується, що подальша бездіяльність НКРЕ щодо нормативного врегулювання питань, пов’язаних з установленням справедливих умов користування операторами ГРМ майном групи "Нафтогаз" створює соціальні загрози, а також містить ознаки упереджених дій на користь суб’єктів права приватної власності.

Коболєв просить вирішити вказане питання шляхом внесення змін до Кодексу ГРМ.

Раніше Коболєв заявляв, що 75% облгазів контролює олігарх Дмитро Фірташ. Крім того, з його слів, облгази вже заборгували "Нафтогазу" приблизно 2 млрд доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: