НАЗК не назвало, хто управляє бізнесом Авакова на Кіпрі

Понеділок, 5 листопада 2018, 09:24

Національне агентство з питань запобігання корупції надало інформацію про управителя італійським бізнесом міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, одночасно не згадавши про управителів кіпрським бізнесом.

Про це повідомляє голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський, посилаючись на відповідь НАЗК.

Згідно документу Арсен Аваков передав свою італійську фірму Avitalia s.r.l. в управління Адвокатській студії П’єрфранческо Скаркіллі. Однак не вказано, хто управляє двома кіпрськими офшорами Ulisse Management Limited та Fontana Management Limited

"На пряме питання, кому топ-посадовець передав власний бізнес, в НАЗК, відповіли лише про італійський бізнес. І нічого не зазначили про кіпрський. А це означає, що позитивне рішення за результатами повної перевірки декларації Авакова НАЗК приймало за відсутності повної інформації про бізнес останнього", - вважає Канєвський.

Реклама:

Раніше ЗМІ повідомляли, що Avitalia s.r.l. була використана Аваковим для купівлі вілли в муніципалітеті Сан Феліче Чірчео на 26 кімнат площею 566 метрів вартістю близько 774 тис євро. За словами міністра дана вілла є туристичним бізнесом дружини.

П’єрфранческо Скаркіллі відомий тим, що захищав інтереси політичних мігрантів Миколи Мельниченка, Віктора Романюка та самого Арсена Авакова в часи правління Януковича.

 
адвокат П’єрфранческо Скаркіллі

Нагадаємо, що бізнесом Порошенка за час його президентства керують фірми близьких друзів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: