"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд схвалив "антирейдерський" законопроект

Середа, 21 листопада 2018, 13:35
 

Кабінет міністрів підтримав "антирейдерський законопроект", що передбачає позбавлення комунальних підприємств права здійснювати реєстраційні дії.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми ліквідуємо комунальні підприємства, які фактично виконують функції реєстраторів і які мають найбільшу кількість проблем, які виникають при реєстрації. 90% скарг, які розглядає комісія (з питань рейдерства - ред) і суди щодо позбавлення прав власності на майно стосуються співробітників цих підприємств", - сказав міністр юстиції Павло Петренко.

Крім цього, проект закону пропонує скасувати плату в розмірі не менше 1% суми договору для приватних нотаріусів. Вартість послуги запропоновано визначати виключно за домовленістю сторін.

Реклама:

При цьому документ пропонує також встановити верхню межу вартості нотаріальної послуги державних нотаріальних контор на рівні 10 тис. неоподатковуваних податком мінімумів.

Як зазначив міністр юстиції, у 122 районах України не працюють ні приватні, ні державні нотаріуси.

"Перший блок питань, які вирішує цей законопроект, це ліквідація кадрового дефіциту державних нотаріусів у сільській місцевості", - зазначив Петренко.

Водночас документ містить пропозицію ввести норму, що передбачає, що право оренди в реєстрі має збігатися з терміном дії договору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: