Ілон Маск хоче випускати текілу. Але йому перешкоджає мексиканська влада

Середа, 14 листопада 2018, 15:50
 

Засновник Tesla Ілон Маск придумав для напою назву Teslaquila, але цей бренд не хочуть реєструвати через мексиканських регуляторів.

Про це пише Reuters.

Засновник і генеральний директор Tesla оголосив про випуск нового бренду текіли під назвою Teslaquila в жовтні нинішнього року заявивши, що напій з'явиться "скоро".

Спробам мільярдера зареєструвати слово "Теслакіла" в Управлінні з патентів і товарних знаків США протидіє Мексиканська регуляторна рада з текіли.

Реклама:

На думку чиновників, "ім'я "Теслакіла" дуже схоже на слово "Текіла", а Текіла - захищене слово".

Згідно із заявкою на товарний знак, поданою Tesla, Teslaquila була описана як "дистильований лікер з агави". Подібні заявки подані в самій Мексиці, а також в Європейському союзі і на Ямайці.

Мексиканська регуляторна рада з текіли підтримує дотримання виробником офіційного мексиканського стандарту для текіли, і це включає в себе неймовірно суворе дотримання правил походження.

Для юридичного використання назви "текіла" спирт повинен бути зроблений в мексиканських штатах Халіско, Гуанахуато, Тамауліпас, Мічоакан або Наяріт.

Більш того, федеральний закон США передбачає, що текіла, яка продається в США, але вироблена в Мексиці, повинна відповідати суворим законам щодо виробництва текіли в цій країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: