Постпред МВФ розповів, як Україні пришвидшити економічне зростання

Вівторок, 13 листопада 2018, 14:10

У Міжнародному валютному фонді вважають, що для прискорення економічного зростання в Україні слід знизити процентні ставки за кредитами, забезпечити сприятливий бізнес-клімат і дотримуватися фіскальної політики.

Про це розповів постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман під час презентації огляду перспектив європейської економіки від МВФ, передає "Укрінформ".

"Для того, щоб підвищити економічне зростання, необхідно знизити номінальні процентні ставки", - сказав Люнгман.

Він пояснив, що високі номінальні процентні ставки безпосередньо пов'язані з інфляцією. Високі ставки стримують внутрішнього інвестора, для якого займати в банках гроші під такий відсоток досить дорого. Разом з тим, для того щоб знизити ставки треба побороти інфляцію, Нацбанк в цьому напрямку робить правильні кроки.

Реклама:

На його думку, ще один ключовий момент на шляху прискорення економічного зростання - це поліпшення бізнес-клімату в країні, адже інвестори, які придивляються до України з довгостроковою перспективою інвестування, хочуть бути впевнені в тому, що до них буде чесне і справедливе ставлення.

Також в МВФ підкреслили, що в Україні і в подальшому повинні втілювати в життя реформи, що стосуються судової системи та боротьби з корупцією.

Нагадаємо, у жовтні Міжнародний валютний фонд і Україна досягли угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), що завершується у березні 2019 року.

Читайте також: Бюджетний вал. Податку на виведений капітал не буде, інші податки зростуть

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: