"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Вівторок, 9 жовтня 2018, 21:00

Про зростання ВВП, курс гривні та гарячу воду.

 

Про зростання ВВП. Міжнародний валютний фонд в жовтневому огляді світової економіки знизив оцінку зростання валового внутрішнього продукту України в 2019 році до 2,7% з 3,3%, прогнозованих у квітні.

Про дороге молоко. Ставка ПДВ на молочні продукти в Україні на 15% вища за європейську і становить 20%, тоді як у Німеччині – 7%, у Франції – 5,5%, у Польщі – 5%.

Про гарячу воду. НАК "Нафтогаз" заявляє, що підписав мирову угоду з КП "Київтеплоенерго", тож приблизно за тиждень столичні мешканці отримають гарячу воду.

Реклама:

Про прогноз МВФ щодо курсу гривні. Міжнародний валютний фонд в рамках оцінки динаміки економіки України в 2019 році прогнозує зниження середньорічного курсу гривні до 28,655 гривні за долар.

Про експорт товарів. За дев'ять місяців 2018 року Україна експортувала товарів харчової та аграрної промисловості на суму 11,4 мільярда доларів.

Про кібератаки на ДФС. Державна фіскальна служба України повідомила про DoS-атаки на свій сайт і "електронний кабінет платника податків".

Про зниження автовиробництва. У вересні українські заводи випустили 550 одиниць автотранспортної техніки, що на 33% менше, ніж роком раніше.

Ви хочете дізнатися більше?

Клімат та інновації. За що дали Нобелівську премію з економіки у 2018 році

Хто такі Вільям Нордхаус та Пол Ромер і чому їх роботи такі важливі для світової спільноти.

Безповоротна допомога олігархам: чому банки-банкрути не повернуть державі кредити

Держава отримала в управління величезний портфель проблемних активів, але що з ними робити — не придумала. Чиновники сподіваються, що скоро прийдуть якісь загадкові нерезиденти і куплять активи великими пулами на американських майданчиках, та це міф.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!