"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Приватбанк направив 6 мільярдів на формування резервів під кредити

Вівторок, 9 жовтня 2018, 12:20
 

Державний "Приватбанк" сформував резерви по заборгованості десяти іноземних позичальників на суму майже 6 мільярдів гривень, яка виникла перед банком до націоналізації.

Про це повідомляє прес-служба банку.

Наглядова рада "Приватбанку" погодила рішення правління банку щодо формування 100% резерву за заборгованістю 10 іноземних компаній-позичальників на суму понад 272,3 млн доларів (включаючи 196 млн доларів основної заборгованості і 75 млн доларів відсотків за кредитами).

"З огляду на суттєвий розмір заборгованості за кредитними договорами, а також те, що процес погашення заборгованості, який повинен був відбутися в контексті виконання попередніми власниками своїх зобов'язань щодо приведення капіталу банку у відповідність нормативним вимогам, не був виконаний, банк змушений покривати збитки минулих періодів в розмірі 5,9 млрд грн і сформувати у вересні 2018 року 100% резервів на покриття таких збитків за рахунок прибутку від поточної діяльності банку", - говориться в повідомленні.

Реклама:

Як зазначає FinClub, за серпень прибуток "Приватбанку" зріс на 2,325 млрд грн - до 9,73 млрд грн за січень-серпень 2018 року. Тепер майже 2/3 цього прибутку піде на формування додаткових резервів.

Видання зазначає, що в зв'язку з цим банківська система у вересні може показати місячний збиток, а плани НБУ щодо мінімального обсягу витрат на резерви банківської системи за останнє десятиліття можуть провалитися.

У прес-службі банку додали, що звернулися в Генпрокуратуру з заявою про скоєння кримінального злочину щодо завданих збитків групою цих позичальників.

Нагадаємо, Приватбанк планує запропонувати інвесторам свою частку в гірськолижному курорті "Буковель", готель "Radisson Blu Resort Буковель", футбольний стадіон і тренувальну базу в Дніпрі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: