Російський банк оскаржив спробу Коломойського стягнути кошти з РФ

Вівторок, 9 жовтня 2018, 11:15
 

Суд відкрив апеляційне провадження за скаргою ВТБ Банку в розгляді з колишніми власниками "Приватбанку".

Про це повідомляє FinClub.

Так, Верховний Суд 1 жовтня відкрив апеляційні провадження у справі № 796/165/18 за апеляційними скаргами ВТБ банку і однієї фізособи на ухвалу Апеляційного суду Києва від 5 і 25 вересня.

25 вересня Апеляційний суд Києва схвалив клопотання екс-глави "Приватбанку" Олександра Дубілета і 18 компаній, пов'язаних з екс-власниками "Приватбанку", "про визнання та надання дозволу на виконання рішення Арбітражного суду (Гаага) від 2 травня 2018 року".

Реклама:

У травневому рішенні голландського суду йшлося про стягнення 159 млн доларів. Екс-приватівці хочуть стягнути ці суми з РФ на території України.

Саме в рамках цього процесу екс-приватівці 5 вересня змогли заарештувати акції трьох українських "дочок" російських держбанків: Промінвестбанку, Сбербанку і ВТБ Банку.

А 25 вересня Апеляційний суд Києва видав виконавчий лист про стягнення з РФ, в особі Мін'юсту РФ, необхідних сум на користь позивачів.

ВТБ банк і одна фізособа подали чотири клопотання за рішеннями від 5 і 25 вересня.

Верховний Суд 1 жовтня всі їх прийняв у провадження, але виконання рішень Апеляційного суду не припиняв.

"Надіслати учасникам справи копії апеляційної скарги та долучених до неї документів, роз'яснити їм право подати відповідь на апеляційну скаргу в строк до 18 жовтня", - йдеться в цих визначеннях Верховного Суду.

Щодо визначення Апеляційного суду Києва від 5 вересня, то Верховний Суд відкрив провадження за скаргами Сбербанку, ВТБ Банку і Промінвестбанку ще 18 вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: