В уряді Німеччини пояснили, навіщо потрібен "Північний потік-2"

Понеділок, 8 жовтня 2018, 14:29
 

У Берліні заявили, що проект "Північний потік-2" є "в першу чергу економічним", при тому, що потреба ФРН в газі в найближчі роки буде рости.

Про це заявила представник уряду Німеччини Мартіна Фіц, передає "Інтерфакс-Україна".

"Канцлер неодноразово вказувала на те, що в Німеччині диверсифіковане енергозабезпечення, та що ми плануємо його розвивати. Це означає, що газ ми отримуємо з різних країн - з Росії, Великобританії, Норвегії та Нідерландів", - сказала вона.

"Потреба Німеччини в найближчі роки, скоріше, збільшиться, і тому проект Nord Stream 2 уряд вважає за доцільне", - підкреслила Фіц.

Реклама:

Одночасно вона нагадала про те, що, на думку ФРН, проект є "в першу чергу економічним", при цьому необхідно стежити за тим, щоб роль України як країни транзиту зберігалася.

Морський газопровід Nord Stream 2 потужністю 55 млрд кубометрів у рік повинен пройти від компресорної станції Слов'янська в Кінгісеппському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини.

Засновником і власником контрольного пакета акцій акціонерного товариства Nord Stream 2 є "Газпром". У будівельний консорціум входять також французька Engie, австрійська OMV, Royal Dutch Shell, німецькі Uniper і Wintershall.

Нагадаємо, "Газпром" готовий почати поставки газу по газопроводу "Північний потік-2" з 1 січня 2020 року.

Україна спробує домогтися компенсації в розмірі 12 млрд доларів, якщо газопровід "Північний потік-2" буде запущений.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!