Мінфін: коштів на зарплати і пенсії у бюджеті вистачить

Неділя, 7 жовтня 2018, 10:00

Проект державного бюджету на 2019 рік передбачає достатній обсяг коштів для заробітних плат і пенсій.

Про це повідомляє прес-служба Міністерство фінансів.

У Мінфіні повідомили, що проект бюджету-2019 передбачає достатній обсяг коштів для зарплат і пенсій, зокрема з урахуванням індексації розміру пенсій з 1 березня 2019 року, підвищення пенсій військовослужбовцям, зростання прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати – всього 166,5 млрд гривень, що на 27,2 млрд гривень більше ніж у 2018 році.

"Ми також передбачили зростання мінімальної зарплати з 3,723 тисяч гривень до 4,173 тисяч гривень та індексацію зарплат бюджетним працівникам на рівні 9,4% порівняно з 2018 роком", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Відповідне повідомлення міністерства було оприлюднено у відповідь на заяву голови Рахункової палати Валерія Пацкана, який заявив, що виплати за держборгом в 2019 році зменшують можливості бюджету для здійснення соціально-економічних витрат.

"Понад 40% доходів бюджету необхідно сплатити на погашення та обслуговування державного боргу, що зменшує можливості бюджету для здійснення соціально-економічних витрат. А значить зменшуються можливості для підвищення пенсій, зарплат і соціальних виплат, а також для будівництва доріг, нових шкіл, лікарень , дитячих садів і взагалі розвитку інфраструктури" - заявив Пацкан.

Як повідомлялося, уряд затвердив проект держбюджету-2019 із доходами 1 трлн 8,3 млрд грн і витратами - 1 млрд 94 млрд грн.

Рекомендуємо почитати: Перший драфт бюджету: яким уряд бачить 2019 рік для України

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: