Суд дав добро військовій прокуратурі на заочне розслідування щодо Клименка

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 13:14

Печерський районний суд Києва дав дозвіл Головній військовій прокуратурі на заочне розслідування стосовно колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це повідомляє 5 жовтня у Facebook заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Сьогодні судом, з дотриманням всіх норм КПК України, оголошена ухвала суду про надання згоди на проведення спеціального (заочного) досудового розслідування щодо підозрюваного Клименко. Далі в суд піде обвинувальний акт" – пише Матіос.

За словами Матіоса, військова прокуратура ще у березні закінчила розслідування "гелікоптерної" справи (52 підозрювані податківці, 27 в Україні, збитки більше 100 мільярдів гривень по курсу 8 за долар, повернули державі під час слідства майна та коштів більш ніж на 100 млн. доларів США).

Реклама:

"Прокурор звернувся до суду з клопотанням на початку липня 2018 року. Суд 13 засідань поспіль 3 місяці слухав аргументи прокурорів військовоі прокуратури та сторони захисту.

Підозрюваного Клименка у процесі предоставляло аж 5 адвокатів", – описує подальші події прокурор.

За його словами, суд залучав 4 адвокатів для надання безоплатної правової допомоги у зв’язку з тим, що захисники підозрюваного Клименка систематично не з’являлись в судові засідання та самовільно залишали засідання під час розгляду клопотання.

Матіос зазначає, що попри затягування судового процесу суд виніс позитивне рішення на користь прокуратури.

Як повідомлялося, 24 травня 2017 року правоохоронці провели понад 400 обшуків у податківців у 15 областях України в рамках антикорупційної операції

Ця операція коштувала, за словами глави МВС Арсена Авакова, 330 тисяч гривень.

Її метою було схопити колишніх керівників обласних податкових адміністрацій часів Януковича. За даними слідства, вони виконували волю та вказівки екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, забезпечуючи незаконну діяльність так званих "податкових майданчиків".

За даними полції, податкова служба за керівництва Клименка завдала державі збитків через ненадходження до бюджету податків на суму 104 мільярди гривень. 

У серпні 2018 року УП писала про цю справу, що із 52 підозрюваних 25 перебувають у розшуку – найімовірніше, вони не в Україні. Ще 23 вийшли під заставу.

Читайте також: "10 гучних затримань часів Порошенка, які нічим не закінчилися"

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: