Нафта дорожчає після падіння напередодні

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 10:04

Ціни на нафту еталонних марок коригуються вгору в ході торгів в п'ятницю.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Днем раніше вони продемонстрували досить сильне зниження: денне падіння котирувань WTI стало максимальним з середини серпня, відзначає MarketWatch.

"Фундаментальні чинники змінилися на користь "ведмедів" на цьому тижні на тлі величезного збільшення комерційних запасів нафти і новин про те, що Саудівська Аравія і Росія домовилися про нарощування видобутку для того, щоб компенсувати скорочення експорту з Ірану", - заявив один з редакторів Sevens Report Тайлер Річі.

Реклама:

Тим часом міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив в четвер, що ціна на нафту може вже цієї осені досягти 100 доларів за барель. Такий ризик є, сказав він. Це пов'язано з великою кількістю невизначеностей на ринку.

Грудневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:18 подорожчали на 0,43 долара (0,51%) - до 85,01 долара за барель. На торгах в попередній день їх ціна впала на 1,71 долара (1,98%) і становила на закриття 84,58 долара за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на листопад вранці в п'ятницю зросли на 0,53 долара (0,71%) - до 74,87 долара за барель. За підсумками минулої сесії їх ціна впала на 2,08 долара (2,72%), завершивши торги на позначці 74,33 долара.

З початку поточного тижня Brent подорожчала на 2,7%, WTI - на 2,1%. Таким чином, американська нафта може завершити "в плюсі" четвертий тиждень поспіль, чого не відбувалося з січня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: