"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні зупинки транспорту убезпечать захисними стовпчиками

Вівторок, 30 жовтня 2018, 19:00
 

Мінрегіонбуд ввів обов'язкове проектування на зупинках громадського транспорту захисних огороджувальних стовпчиків від наїзду при новому будівництві та реконструкції зупионк з 1 вересня.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

Відповідні ДБН "Вулиці та дороги населених пунктів" вступили в силу з 1 вересня.

"Підвищуємо безпеку людей на зупинках громадського транспорту. У силу вже вступила важлива норма з цього приводу - обов'язкове проектування захисних огороджень - металевих стовпчиків перед зупинками", - заявив Парцхаладзе.

Реклама:

"У попередніх нормах не містилося жодної вимоги щодо безпеки людей на зупинках. До того ж, за останні роки кількість смертей від наїздів на зупинках громадського транспорту в Україні тільки зростає. Тому введення такої норми було вкрай необхідним", - написав він.

За словами Парцхаладзе, згідно з ДБН, на під'їздах до зупинок маршрутного транспорту тепер повинні обов'язково встановлюватися огорожі перильного типу.

"Крім цього, на зупинках повинні бути передбачені засоби інформування пасажирів (електронні табло, таблиці з розкладом і схемою руху) і автомати з продажу квитків.

"При цьому, вони не повинні погіршувати видимість для водіїв або заважати руху пішоходів", - написав він.

Парцхаладзе зазначив, що успішні приклади реалізації таких засобів безпеки діють у багатьох країнах Європи та світу.

"Часто такі металеві стовпчики розміщують не тільки біля зупинок, а й на великих перехрестях, і біля наземних переходів, де є небезпека для перебування пішоходів. Наразі ми також розглядаємо можливість впровадження такої зміни, продовжуючи роботу і в подальшому удосконалюючи цю ДБН. Можливо навіть, щоб такі стовпчики на перехрестях підсвічувалися червоними і зеленими кольорами для інформування пішоходів про безпечний перехід дороги", - розповів він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: