США заборонили працювати з китайським виробником чипів

Вівторок, 30 жовтня 2018, 10:10
 

Американська влада вперше ввели обмеження проти зарубіжної компанії, яка звинувачується в США в крадіжці інтелектуальної власності.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Міністерство торгівлі США заборонило всім американським компаніям вести бізнес з китайським виробником мікрочіпів Fujian Jinhua Integrated Circuit Company, якого американська Micron Technology звинуватила в крадіжці технологічних секретів.

Міністерство вважає, що китайська компанія веде діяльність, яка суперечить інтересам національної безпеки США.

Реклама:

Fujian Jinhua - новий виробник мікрочіпів, який фінансується державою в рамках програми по створенню власної напівпровідникової промисловості. За оцінкою The Wall Street Journal, заборона Мінторгу завдасть значної шкоди компанії, яка багато в чому покладається на американські технології.

Micron судиться з Jinhua в США, звинувачуючи його в крадіжці своїх секретів. У свою чергу китайський суд наклав тимчасову заборону на продажу в КНР чіпів Micron Technology, включаючи чіпи пам'яті DRAM і NAND.

Раніше в цьому році США вживали заходів також проти китайської телекомунікаційної фірми ZTE Corp., звинувачуючи її в порушенні санкцій проти КНДР і Ірану.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!