Ціни на нафту перейшли до падіння

Середа, 3 жовтня 2018, 19:38

Ціни на нафту еталонних марок посилили падіння після публікації даних про зміну комерційних запасів палива в США на минулому тижні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Грудневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:34 подешевшали на 0,42 долара (0,5%) і торгуються на рівні 84,38 долара за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу зменшилися на 0,44 долара (0,58%) - до 74,79 долара за барель.

Реклама:

Згідно з даними міністерства енергетики США, запаси нафти в країні зросли за підсумками минулого тижня на 7,975 млн барелів, до 403,964 млн барелів. Це рекордні темпи зростання показника з початку поточного року.

Резерви бензину скоротилися на 459 тис. барелів, дистилятів - на 1,75 млн барелів.

Аналітики, опитані S&P Global Platts, в середньому очікували підвищення запасів нафти на 2,76 млн барелів. На попередньому тижні вони зросли на 1,9 млн барелів, зростання стало першим за шість тижнів.

Також очікувалося, що резерви бензину скоротилися на 672 тис. барелів, дистилятів - на 1,83 млн барелів.

Напередодні Американський інститут нафти (API) повідомив, що товарні запаси нафти в країні минулого тижня зросли на 907 тис. барелів. Інститут отримує інформацію від операторів НПЗ, нафтосховищ і трубопроводів на добровільній основі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!