Путін: "Північний потік-2" буде реалізовано

Середа, 3 жовтня 2018, 19:15

Проект "Північний потік-2" буде реалізований, отриманих дозволів для цього достатньо.

Про це заявив президент Росії Владімір Путін в ході пленарної сесії Російського енергетичного тижня, повідомляє російське агентство "РИА Новости".

"Німецькі партнери почали вже будівництво (газопроводу. - Ред.) в морі, ми теж до цього йдемо. У нас більше немає проблем з отриманням якихось дозволів: Фінляндія прийняла таке рішення, Швеція, Федеративна Республіка Німеччина, Російська Федерація, нам цього достатньо цілком, проект буде реалізований", - сказав глава РФ.

Як відомо, з кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Реклама:

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Президент США Дональд Трамп заявив, що проект газопроводу "Північний потік-2" зробить Німеччину повністю залежною від російської енергії.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: