Румунський лоукостер придбав державну Air Moldova

Середа, 3 жовтня 2018, 10:55
 

Молдовську авіакомпанію Air Moldova купила компанія Civil Aviation Group, один з акціонерів якої - румунський лоукостер Blue Air.

Про це 2 жовтня повідомило Агентство публічної власності, повідомляє NewsMaker.

Вартість угоди - 1,2 млрд леїв (61,6 млн євро), з яких 50 млн направлять до держбюджету для покриття боргів авіакомпанії.

Як випливає з повідомлення для преси, Air Moldova виставили на продаж, щоб вирішити проблеми з її платоспроможністю. У 2015 році у компанії були зареєстровані збитки на 227 млн ​​леїв, в 2016 році вона отримала прибуток 8,5 млн леїв, а в 2017 знову зазнала збитків - 190,4 млн леїв.

Реклама:

Агенство публічної власності повідомило, що Blue Air взяла на себе зобов'язання розвивати інфраструктуру молдовської авіакомпанії, розширити мережу авіамаршрутів і збільшити пасажиропотік.

У прес-релізі йдеться, що Civil Aviation Group заснована групою інвесторів, при цьому найбільша частка в ній належить румунському лоукостеру Blue Air (49%).

"Це одна з найбільших авіакомпаній на румунському авіаринку, яка має 30 літаків Boeing, що літають в 80 напрямках. Співзасновники Civil Aviation Group - двоє громадян Молдови з 20-річним досвідом роботи в цивільній авіації: один із співвласників грузинської чартерної авіакомпанії AMS Airlines Air Charter і фінансовий експерт, глава консалтингової компанії у США", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, авіакомпанія Blue Air у 2018 році почне виконувати рейси до Львова із Чехії.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: