"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін різко підвищив ставку за доларовими облігаціями

Середа, 3 жовтня 2018, 10:10
 

Міністерство фінансів підвищило ставку розміщення 9-місячних доларових облігацій внутрішньої держпозики до 7% річних, хоча до цього два тижні відмовлялося продавати їх з прибутковістю понад 5,95% річних.

Про це пише FinClub.

Мінфін 2 жовтня на плановому аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики залучив до державного бюджету 2,772 млрд грн.

Згідно з даними, ставка розміщення 9-місячних доларових ОВДП була підвищена до 7% річних, хоча до цього два тижні міністерство відмовлялося продавати їх з прибутковістю понад 5,95% річних.

Реклама:

Це дозволило йому залучити майже в 3,5 рази більше валюти, ніж тиждень тому - 67 млн ​​доларів.

Мінфін задовольнив всі 16 заявок зі ставками від 5,95% до 7% річних, а середньозважена ставка становила 6,82% річних.

Мінфін також підняв прибутковість гривневих 3-місячних цінних паперів з 18,5% до 19% річних, що дозволило йому збільшити обсяг продажів до 834,4 млн грн.

З 19 заявок міністерство відхилило лише дві на 150 млн грн за номіналом за ставками до 19,5% річних.

На аукціонах з продажу 6 і 12-місячних ОВДП ставка розміщення залишилася на рівні 18,5% річних, так як покупці і не просили більше. Були задоволені всі 12 заявок на 43,8 млн грн.

Раніше повідомлялося, що до кінця року Приватбанк планує запустити в Україні новий онлайн-сервіс продажу приватним особам облігацій внутрішньої держпозики.

Нагадаємо, 7 серпня Міністерство фінансів за результатами планового аукціону розмістило гривневі та валютні облігації внутрішньої державної позики на загальну суму понад 10 мільярдів гривень.

Найбільшу у 2018 році суму від розміщення ОВДП було залучено 27 березня - 20,3 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!