Суд скасував штраф Коболєву - ЗМІ

Понеділок, 29 жовтня 2018, 19:10
 

Київський апеляційний суд скасував штраф у розмірі 1,7 тисячі гривень голові НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву за відмову надати депутату ВР Сергію Власенку інформацію з переліком осіб, які отримали премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над Газпромом.

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на джерело в суді.

За словами співрозмовника, в понеділок, 29 жовтня, апеляційний суд задовольнив скаргу адвоката, подану в інтересах Коболєва, і скасував рішення Шевченківського районного суду Києва про штраф.

Також суд апеляційної інстанції ухвалив закрити справу у зв'язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Реклама:

Нагадаємо, 18 червня наглядова рада "Нафтогазу" вирішила преміювати співробітників компанії після перемоги в Стокгольмському арбітражі в суперечці з "Газпромом".

Перша частина премій на суму 20,7 млн ​​доларів була виплачена невідомим співробітникам Нафтогазу в травні. Ця сума відповідає 1% від обсягу виграшу, вже внесеного в фінансову звітність Нафтогазу за 2017 рік.

Решта премій виплачуватимуться протягом трьох років за умови успішного стягнення з Газпрому залишку виграшу (2,6 млрд доларів).

У свою чергу НАБУ відкрило провадження за фактом виплати премій менеджменту "Нафтогазу". Справу порушено за статтею 364 КК - зловживання службовим становищем. До цього ГПУ на цій же підставі відкрила кримінальне провадження.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: