"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Міноборони приписали Гриценку багатомільйонні збитки. В прокуратурі не погодилися

Понеділок, 29 жовтня 2018, 10:05
 

В аудиторському звіті Міноборони щодо діяльності власного державного підприємства "Інвестжитло" за 2013 — 2015 роки дійшли висновку, що накази екс-міністра оборони Анатолія Гриценка могли призвести до завдання державі збитків на загальну суму понад 100 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Гліб Канєвський, голова експертної організації StateWatch, з посиланням на звіт військових.

У документі мова йде про накази міністра оборони Анатолія Гриценка від 2005 року, якими ДП "Інвестжитло" наділили майном п’яти вивільнених військових містечок в м. Одеса та м. Київ, яке менеджмент державного підприємства продав разом з землею за 30,3 мільйона гривень.

Пізніше будівлі на місці містечок були знесені, а на їх місці звели багатоповерхівки.

Реклама:

"В подальшому, на підставі дозволів, виданих колишнім Міністром оборони Гриценком А.С., підприємством реалізовано об’єкти нерухомості, розміщені на земельних ділянках загальною площею 8,87 га (в м. Києві – 7,34 га, в м. Одесі – 1,53 га)", - йдеться у звіті.

На виручені гроші військовим закупили квартири  у м. Болград Одеської області та у м. Очаків Миколаївської області.

Деякі кошти ДП "Інвестжитло" використало для сплати податків та виплати заробітної плати своєму штату.

Втім, аудитори дійшли висновків, що під час продажу не була врахована вартість землі, яка за підрахунками становить понад 100 мільйонів гривень.

"У даному аудиторському документі чиновниками втілена нетипова практика вказувати на конкретне прізвище. Фактично, ім’я Гриценка, який передав майно "Інвестжитлу" фігурує кілька разів поряд із багатомільйонними збитками, однак жодним чином не вказані ті директори державного підприємства, які і продали військове майно. Це може свідчити про те, що хтось залишив вказівки для правоохоронних органів, щоб кримінальне провадження відкривали саме проти Гриценка", - вважає Канєвський.

На запит про подальшу долю даного аудиторського звіту в Міністерстві оборони повідомили, що документ надісланий до військової прокуратури Одеського гарнізону.

 

Проте у прокуратурі повідомили, що не вбачають порушень законодавства чи кримінально-карних діянь на сторінках згаданого звіту.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: