Зубко розповів, як зменшити комунальні рахунки в 4 рази

П'ятниця, 26 жовтня 2018, 16:41

Віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що контроль споживання теплової енергії дає змогу суттєво зменшити комунальні рахунки.

Про це він заявив у ефірі ТК "Прямий", передає Урядовий портал.

"Ми можемо продемонструвати на конкретному будинку в Дніпровському районі міста Києва, який за рахунок проведених енергоефективних заходів платив за споживану теплову енергію у минулому опалювальному сезоні – 8 грн за 1 кв. м, тоді як сусідні будинки – 32 грн за 1 кв. м. Досягнута економія в 4 рази, і цей шлях абсолютно здійсненний", – зазначив Зубко.

Віце-прем’єр розповів, що за рахунок впровадження обліку теплової енергії, працюючої програми "теплі кредити", муніципальних програм, запуску Фонду енергоефективності – українці зможуть як контролювати своє споживання теплової енергії, так і суттєво зменшити комунальні рахунки.

Реклама:

"80% будинків по країні вже мають будинкові лічильники. Десятки будинків отримали енергетичні сертифікати і вже мають розуміння щодо свого споживання. Працююча програма "теплих кредитів", муніципальні програми, запуск Фонду енергоефективності, модернізація ОСББ. Всі необхідні інструменти є, необхідно, в першу чергу, саме бажання людей рухатися в цьому напрямку", – підкреслив Зубко.

Нагадаємо, для уникнення додаткових нарахувань за газ через відсутність гарячої води влада рекомендує киянам встановлювати газові лічильники.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: