"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Ощадбанк" відреагував на справу із затриманням сина нардепа

Середа, 24 жовтня 2018, 18:10

Державний "Ощадбанк" з 2015 року проводить активну претензійно-позовну роботу з повернення боргів групи "Креатив".

Про це повідомляє прес-служба "Ощадбанку".

"Національне антикорупційне бюро затримало 10 осіб, яким повідомили про підозру в заволодінні коштами банку. Серед них посадові особи ПрАТ "Креатив", син Станіслава Березкіна і двоє співробітників банку", - підтвердили в банку.

У держбанку вважають, що оголошення підозри його співробітникам не дає жодних підстав для висновків щодо винності зазначених осіб.

Реклама:

"У рамках слідства детективи НАБУ отримали висновки незалежних експертів, а саме Державної аудиторської служби, якими встановлено відсутність порушень з боку банку за операціями, що є предметом досудового розслідування, що призвели до завдання матеріальних збитків банку", - йдеться в заяві.

Ощадбанк вважає, що істина щодо винності або невинності відповідних осіб буде встановлена ​​судом "за об'єктивного та неупередженого розгляду справи по суті".

У фінустанові нагадали, що протягом останніх чотирьох років Ощадбанк регулярно проходить перевірки міжнародних аудиторів і регулятора.

"Їх результати є банківською таємницею, проте в цьому контексті потрібно відзначити, що за результатами останньої перевірки регулятором заходів впливу до банку і його співробітників застосовано не було", - сказали в установі.

Ощадбанк стверджує, що співпрацює зі слідством.

"Досудове розслідування проводиться детективами НАБУ з травня 2016 року. Протягом цього часу банк неодноразово надавав пояснення і відповідні запитувані документи для сприяння слідству", - заявили в прес-службі Ощадбанку.

Там також додали, що з 2015 року подали до судів загальної юрисдикції 23 позовні заяви щодо стягнення заборгованості з групи компаній "Креатив" та їх поручителів - фізичних осіб Березкіна Н.С. і Давидова Ю.Г.

Банк отримав 11 судових рішень про стягнення заборгованості з боржників і поручителів на 212,7 млн доларів, 12,7 млн ​​євро і 255 млн грн.

Напередодні НАБУ і САП повідомили, що розслідують заволодіння 20 мільйонами доларів США державного банку, організоване народним депутатом.

У САП пообіцяли найближчим часом направити до ГПУ подання на зняття недоторканності з нардепа.

Також правоохоронці затримали сина народного депутата Станіслава Березкіна Максима.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: