"Нафтогаз" нарешті затвердив план виділення оператора ГТС

Середа, 24 жовтня 2018, 17:44

18 жовтня відбулися збори НАК "Нафтогаз України", акціонера компанії "Укртрансгаз", на якому було прийнято рішення про впровадження проекту "Від'єднання діяльності з транспортування газу".

Копія документа є у розпорядженні Економічної правди.

Згідно з прийнятими рішеннями, до 1 листопада доручено створити Проектний офіс.

До 1 грудня доручено делегувати керівнику філії "Оператор ГТС України" Павелу Станчаку повноваження із затвердження організаційної структури та комплектування штату.

Реклама:

Проект передбачає три етапи:

- відокремлення діяльності зі зберігання природного газу. До 1 січня 2019 року буде створено філію "Оператор газосховищ України". До 1 липня 2019 року буде забезпечено повне відокремлення операційних процесів між філіями ОГТСУ та ОГСУ. До 1 липня 2020 року будуть збудовані необхідні газовимірювальні станції між системами операторів ГТС та ПСГ.

- розширення та оптимізація філії ОГТСУ. До 1 червня 2019 року буде проведено розширення філії "Оператор ГТС України". З 1 липня 2019 року буде забезпечено окреме фізичне розташування персоналу філії від апарату "Укртрансгазу".

- юридичне відокремлення. До 31 грудня 2019 року очікується отримати остаточне рішення Нацкомісії з регулювання тарифів про сертифікацію незалежного оператора ГТС з визначеними для подальшого впровадження умовами, яке відповідає законодавству України та Енергетичного Співтовариства.

Нагадаємо, Європейська комісія, Світовий банк та Енергетичне співтовариство висловили занепокоєння затримками у розділенні "Нафтогазу" та відхиленням від виконання зобов’язань.

Як повідомлялося, план анбандлінга на першому етапі має на увазі виведення оператора газотранспортної системи - "Укртрансгазу" з підпорядкування "Нафтогазу".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: