"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФК "Металіст" залишився у Топ-3 найбільших боржників із зарплати

Середа, 24 жовтня 2018, 14:17
 

На даний момент до трійки найбільших боржників із виплати зарплати входять Харківське державне авіаційне виробниче підприємство із сумою заборгованості 74,5 млн гривень, ПАТ "Футбольний клуб "Металіст" із заборгованістю 47,7 млн гривень та ПАТ "Запоріжжяобленерго" із заборгованістю понад 26 млн гривень.

Про це повідомляється на сайті Мін'юсту.

Зазначається, що з початку року органами державної виконавчої служби стягнуто з недобросовісних роботодавців 356 млн гривень заборгованості по заробітній платі та погашено заборгованість по заробітній платі перед 26 тисячами працівників.

Всього зараз на виконанні в органах державної виконавчої служби перебуває 18,6 тисяч виконавчих документів про стягнення заробітної плати на суму 491 млн гривень, повідомляє Мін'юст.

Реклама:

У міністерстві зазначили, що найбільш проблемними є підприємства-боржники, які перебувають у процедурі банкрутства - таких зараз нараховується 48.

Нагадаємо, у травні "Металіст" із 28,6 млн гривень боргу займав третє місце в аналогічному антирейтингу. Найбільші борги, як і зараз, мало Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (74 млн гривень) та миколаївський Суднобудівний завод імені 61 Комунара з 30,1 млн гривень.

"Металіст" розвалився після того, як його останній власник Сергій Курченко перестав фінансувати клуб та відмовився продати його іншим потенційним інвесторам.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!