"Укргазвидобування" отримало від Полтавської облради 63 відмови у користуванні надрами

Середа, 24 жовтня 2018, 11:38

У 2016-2018 роках Полтавська облрада жодного разу не погодила АТ "Укргазвидобування" надання спецдозволів на використання надр, натомість компанія отримала 63 відмови в узгодженні.

Про це повідомила прес-служба "Укргазвидобування".

За розрахунками компанії, у разі одержання погодження зазначених спецдозволів від Полтавської облради розмір рентних платежів у місцеві бюджети Полтавщини зріс би більш ніж на 1 млрд гривень до 2020 року включно.

Всього "Укргазвидобування" з початку 2018 року направило до місцевих бюджетів, на території яких здійснюється видобуток вуглеводнів, 882,7 млн гривень рентних платежів.

За даними компанії, належні 5% від рентних платежів за вересень 2018 року, а це понад 101,7 млн грн, надійшли до бюджетів різних рівнів 11 областей.

Нагадаємо, раніше у Полтавській обладі заявили, що утримувалися від надання погоджень на отримання спецдозволів, щоб прискорити прийняття Верховною Радою України закону 3038.

Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроект щодо справедливого розподілу рентної плати за видобування нафти, природного газу і газового конденсату.

Після цього Полтавська облрада видала спецдозволи на видобування вуглеводнів компаніям Фукса.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: