Частину коштів від нових євробондів Мінфін направить на погашення боргів

Середа, 24 жовтня 2018, 10:22

Міністерство фінансів України планує направити частину коштів від розміщення нових єврооблігацій на викуп шестимісячних цінних паперів на 725 млн доларів, розміщених наприкінці серпня поточного року.

Про це повідомляється в попередньому проспекті емісії нових єврооблігацій, передає "Інтерфакс-Україна".

"Кошти від розміщення будуть спрямовані на фінансування викупу дисконтних єврооблігацій на 725 млн доларів, емітованих 28 серпня 2018 року, а також загальних бюджетних видатків", - зазначено в документі.

Як повідомлялося, Україна наприкінці серпня 2018 року вийшла на міжнародний ринок капіталу з приватним розміщенням облігацій зовнішньої державної позики (ОВДП) на 725 млн доларів. Піврічні дисконтні облігації були розміщені за ціною 95,551% номіналу, що, за оцінками Національного банку України, відповідає прибутковості на рівні 9,1% річних.

Реклама:

За даними Мінфіну, облігації розміщені серед провідних міжнародних інвесторів, які надали фінансову підтримку Україні в умовах нестабільності міжнародного ринку капіталу для країн, що розвиваються.

23 жовтня Україна розпочала цикл зустрічей з інвесторами щодо розміщення нових 10-річних єврооблігації. Крім цього, допускається можливість розміщення 5-річного траншу за 10-річними паперами.

Організаторами зустрічей призначені міжнародні банки BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs і J.P. Morgan, фінансовим консультантом - Rothschild.

Раніше повідомлялося, що в України є плани здійснити в 2018 році зовнішні запозичення майже на 2 млрд доларів, які планувалися на першу половину цього року. Один з варіантів - розміщення євробондів, заявляла наприкінці минулого тижня в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова.

У вересні 2017 року Україна розмістила 15-річні єврооблігації на 3 млрд доларів із прибутковістю 7,375%. Організаторами були BNP Paribas, Goldman Sachs і JP Morgan. Одночасно з розміщенням нового випуску Мінфін України викупив єврооблігації з погашенням у 2019 і 2020 рр. на загальну суму 1,576 млрд доларів. Торішня угода стала першим ринковим розміщенням для України з 2013 року. У 2014-2016 рр. Україна щорічно розміщувала 5-річні єврооблігації обсягом 1 млрд доларів, боргові папери були гарантовані США, що надавало країні можливість позичати за рекордно низькими ставками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: