У "Нафтогазі" розповіли про свою головну проблему

Понеділок, 22 жовтня 2018, 15:20
 

Погана платіжна дисципліна газзбутів, більшість з яких контролює група РГК Дмитра Фірташа, є загрозою для забезпечення запланованих надходжень у держбюджет від "Нафтогазу України".

Про це заявив голова правління НАК Андрій Коболєв на прес-конференції.

"Нафтогаз вступає в опалювальний сезон у гарній формі з точки зору інфраструктури. У жовтні досягнуто рекордний рівень видобутку на добу: близько 44 млн кубометрів — це понад 16 млрд кубометрів у річному вимірі", - сказав Коболєв.

"Важливою проблемою є платежі газзбутів, більшість з яких контролює група Дмитра Фірташа", - додав він.

Реклама:

За словами Коболєва, наступного року "Нафтогаз" може недоотримати понад 12 млрд грн.

"Загальна сума запланованих надходжень від "Нафтогазу" у 2019 році становить близько 130 млрд грн і без вирішення проблеми неплатежів підприємств теплокомуненерго надходження цієї суми – під загрозою", - заявив голова правління "Нафтогазу".

За його словами, питання газзбутів обговорювалось з МВФ.

"Якщо нічого не змінити, то операційний дефіцит від їх неплатежів наступного року ми очікуємо у розмірі 45 млрд грн", - додав Коболєв.

Також він констатував збільшення кількості випадків шахрайства з газом.

"Ми бачимо тенденцію зростання шахрайства. Ми бачимо збільшення кількості випадків, коли облгази роблять можливим безоплатне і несанкціоноване використання газу, і ми не можемо стягнути гроші ані зі споживача, ані з облгазу. Яскравий приклад – використання газу ОПЗ", - заявили у НАК.

Коболєв вкотре закликав позбутися посередників при постачанні газу населенню.

"Якщо схему постачання газу для населення буде змінено і в ній не буде посередників, рівень розрахунків кардинально покращиться", - резюмував він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: