"Схеми" знайшли зв’язок Павелка з офшором, який заробив мільйони на ФФУ

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 16:44

Народний депутат від "БПП" і голова Федерація футболу України Андрій Павелко зустрічався з директором офшорної компанії з Об’єднаних Арабських Еміратів, яка заробляла на ФФУ.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми".

Журналісти стверджують, посилаючись на фото з Facebook, що у 2016 році Павелко літав в ОАЕ і зустрічався з Мохамедом Кайедом.

Останній значиться керівником компанії S.D.T FZE.

Реклама:

Саме через неї дочірня структура ФФУ, яку очолює Андрій Павелко, пізніше закупила обладнання для виробництва трави для футбольних полів.

 

Загальна вартість закупівлі становила 6 мільйонів доларів. Однак журналісти кажуть, що в частину контрактів була закладена переплата у 20 відсотків, через що на рахунках офшору осіло більше мільйона доларів.

​Фірма S.D.T закуповувала іноземне обладнання для заводу, яким володіє Федерація футболу.

Потім вона перепродавла  "ФФУ Продакшн" (заснована Федерацією) таке ж обладнання на 20 відсотків дорожче: разом із послугами транспортування та догляду за налаштуванням.

Таким чином, за поставки обладнання у 2017-2018 роках "ФФУ Продакшн" могла переплатити більше 1 мільйону доларів. Ці гроші з бюджету Федерації футболу України осіли на рахунках арабського офшору S.D.T.

Керівництво ФФУ відкидає свою причетність до схеми із залученням арабського офшору і пояснює появу S.D.T. рекомендацією основного партнера – німецької Polytan.

Сам Андрій Павелко спершу заявляв, що йому не відомо про діяльність цієї фірми і не міг пригадати її назви. Пізніше, коментуючи спільне фото з громадянином ОАЕ, він сказав, що "ніяких не було переговорів".

"Наш представник Polytan сказав, що у нього є питання від шейха – чи можливий розвиток між Еміратами та Україною можливостей проведення турнірів в Еміратах. Я кажу – ну, звичайно, можливо", – зазначив нардеп.

У травні 2018 року в сюжеті "Наші гроші з Денисом Бігусом" йшлося, про маніпуляції з отриманням бюджетних замовлень на виготовлення штучних покриттів для футбольних майданчиків комерційним заводом.

В програмі повідомляли, що Міністерство регіонального розвитку прописало такі вимоги для закупівлі штучної трави, під які в Україні підходить тільки ТОВ "ФФУ Продакшн".

У 2016 році громадська організація "ФФУ", очолювана Павелком, зареєструвала ТОВ "ФФУ Продакшн", яке у 2017 році під Києвом відкрило завод по виробництву штучного покриття для футбольних полів.

Після розслідування журналістів НАБУ розпочало розслідування про можливу корупцію ФФУ при будівництві футбольних полів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: