"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін боїться, що Україну наповнять ГМО і вивезуть з неї чорнозем

Четвер, 18 жовтня 2018, 19:27

Президент Росії Володимир Путін стверджує, що європейські партнери наполягали на "жорсткому варіанті втягування України" в асоціацію з ЄС і "розітнули" українські ринки.

Про це він заявив на засіданні Міжнародного дискусійного клубу "Валдай" в четвер.

"Тепер американські партнери вимагають, щоб там ГМО поширювалося в сільському господарстві. Ми взагалі повинні будемо тоді геть закрити кордон, тому що у нас заборонено ГМО. Ще зараз чорнозем вивозити почнуть. І більше нічого не залишається", – сказав російський президент.

Він наполягає, що в Україні не залишилося товарів для торгівлі крім "русофобії й антиросійських настроїв".

Реклама:

"За це їм все прощають. Тому що в страшному сні нашим так званим партнерам не насниться, що Україна і Росія хоч в якомусь вигляді кооперуються, тому що вважають, що конкуренція буде в світі зростати", – сказав Путін, додавши, що Росія "ні на що не претендує".

Він вважає, що українська влада не виконує і не збирається виконувати Мінські угоди, і що за вбивствами ватажків в окупованому Донбасі стоять українські спецслужби.

"За допомогою організації терористичних актів, вбивств людей, які обрані населенням... з боку спецслужб України – це найгірший спосіб налагодити відносини з цими територіями", – зазначив Путін.

Дії влади України він порівняв з екс-президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі, який, за словами Путін, "напав на Південну Осетію".

Президент РФ сказав також, що хоче дочекатися результатів виборів в Україні і спробувати налагодити стосунки з новим керівництвом країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: