CEO "Приватбанку" розповів, як готуватиме банк до приватизації

Четвер, 18 жовтня 2018, 11:55
 

Повернення коштів, які "Приватбанк" отримав від уряду в процесі націоналізації, та підготовка банку до продажу займе кілька років.

Про це заявив голова правління "Приватбанку" Петр Крумханзл в інтерв’ю Економічній правді.

"Думаю, що питання приватизації Приватбанку — більше політичне. Якщо політична й економічна ситуації в країні будуть стабільними та прогнозованими, іноземний інвестор зацікавиться українськими банками", - заявив Крумханзл.

"Моє завдання як голови правління — підготувати банк до продажу. На момент, коли дійде справа до приватизації, він повинен бути в якомога кращому стані і максимально цікавий та привабливий для реального інвестора" - зазначив він.

Реклама:

"Що стосується роботи з проблемними кредитами, то я теж залучений до цих процесів. Складно сказати, яка ситуація буде з проблемними активами на момент старту приватизації банку. Цей процес займе кілька років. Наша мета — повернути кошти, які банк отримав від уряду в процесі націоналізації", - розповів голова правління банку.

За його словами, вирішення питання проблемного портфеля повністю залежить від Мінфіну як єдиного акціонера.

"Найпоширеніший світовий досвід — розділення здорової і токсичної частин банку, робота з ними як з двома окремими юридичними особами. Для управління цими частинами потрібні різні професіонали. Чим менше вони впливають один на одного, тим кращий результат вони можуть дати", - сказав Крумханзл.

Він також заявив, що "Приватбанк" направить частину свого прибутку на підвищення зарплат співробітників.

Повний текст інтерв’ю читайте за посиланням: СЕО Приватбанку Петр Крумханзл: До кінця року Приватбанк буде одним з найбільш прибуткових

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: