Проректор КПІ віддає фірмам родичів тендери на ремонт гуртожитків і корпусів — ЗМІ

Вівторок, 16 жовтня 2018, 12:26
 

Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" віддає багатомільйонні підряди фірмам дружини і брата проректора з адміністративно-господарської роботи ВНЗ Петра Ковальова.

Про це йдеться в розслідуванні програми "ЦРУ", передає видання "Наші Гроші".

Відзначається, що Ковальов також виступає головою тендерного комітету університету.

Серед компаній, які здійснювали ремонтні роботи або поставляли матеріали для цих ремонтів в КПІ протягом останніх 2 років, перемагали переважно 8 компаній (90% замовлень віддані без конкурсів). За цей час фірми отримали від вузу 47 млн ​​грн. Близько половини з цих грошей були витрачені на реконструкцію гуртожитків ВНЗ.

Реклама:

Більшість будівельних компаній, які роблять ремонти в КПІ, пов'язані з проректором Ковальовим.

Зокрема, ТОВ "Грін Тех" отримало замовлень на загальну суму 10 млн грн, а ТОВ "Акмігран" - 5 млн грн. Обидві фірми мають загальні телефони, адреси і одного директора - Андрія Броварника. Раніше він працював виконробом в КПІ.

ТОВ "Грін Тех" заснував сам проректор Ковальов в 2012 році. Згідно з його деклараціями, дружина Ковальова Людмила у 2017 році отримала від фірми 66 тис грн зарплати. У 2016 році вона отримала 38 тис грн від ТОВ "Промекс АГ", яке в свою чергу отримало від вузу підрядів на 8,6 млн грн. За словами проректора, в фірмах Людмила Ковальова працювала бухгалтером.

Замовлень більше ніж на 3 млн грн КПІ віддав ТОВ "Новобуд-3". Власником і директором цієї фірми, а також "Спецбудмонтаж-3" є рідний брат проректора і голови тендерного комітету Микола Ковальов.

Як у випадку з дружиною, так і з братом, Петро Ковальов не вважає, що існує конфлікт інтересів.

У програмі також йдеться, що студенти КПІ постійно скаржаться на стан гуртожитків.

Журналісти звернули увагу, що за роки роботи в КПІ у Петра Ковальова з'явилося 3 квартири в Києві. У житловому комплексі "Вертикаль" також мають квартири син Ковальова і ще один проректор КПІ (з науково-педагогічної роботи Олексій Новіков. З'ясувалося, що обидва ці проректори брали участь в рішенні про виділення землі під забудову ЖК "Вертикаль" на території вузу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: