Менше 50% людей відчувають себе комфортно вдома — опитування

Вівторок, 16 жовтня 2018, 09:55
 

Результати опитування, проведеного компанією IKEA, свідчать про те, що все менше людей почувають себе "як вдома" в зйомних квартирах.

Про це пише FastCompany.

Два роки тому компанія IKEA опитала 22 тисячі осіб з 22 країн на предмет того, де вони відчувають себе "як вдома". 20% респондентів заявили, що у них не виникає такого відчуття у своїй квартирі.

Два роки по тому ця кількість зросла на 15 процентних пунктів - 35% мешканців міст не відчувають себе як вдома в своїй квартирі.

Реклама:

З одного боку, люди знаходять почуття приналежності за межами звичайних житлових приміщень - в парку або університеті. Насправді, майже чверть опитуваних, які проживають разом з кимось, відчувають себе комфортніше на вулиці.

У той же час житлові приміщення все більше пов'язані з джерелами коштів для життя людей: кожен четвертий респондент частіше працює з дому.

З іншого боку, 53% молодих сімей не відчувають, що наймана квартира - це їхній дім. Лише 57% опитуваних, що проживає з сім'єю або самі, відчувають себе комфортно в своїй квартирі, і це число падає до 34%, якщо ви живете з друзями або незнайомими людьми.

Один чоловік з Риму поділився, що часто ховається в машині, щоб знайти ментальне усамітнення. Таких людей багато: майже половина американців шукають усамітнення в машинах, 72% відправляються за цим в спальню, 55% - у ванну.

Лише 45% відчувають себе комфортно і в безпеці вдома.

"Життя вдома сильно змінюється в усьому світі", - йдеться в звіті.

Письменниця Сара Амандоларе зазначила кілька років тому, що домівка стала менш постійною, ніж будь-коли, і в результаті ми перестали бачити в цьому місці можливість самовираження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: