Глава ArcelorMittal не знає, якою має бути зарплата криворізьких металургів

Понеділок, 15 жовтня 2018, 16:02

Голова та гендиректор найбільшої сталеливарної компанії світу ArcelorMittal Лакшмі Міттал стверджує, що зарплата співробітників залежить від компаній і ситуації в них.

Про це він сказав під час відкриття в понеділок у Токіо Генеральної асамблеї Всесвітньої асоціації виробників сталі, відповідаючи на питання "Інтерфакс-Україна".

"Не знаю (яка зарплата повинна бути у металургів Кривого Рогу - ІФ). Це залежить від компаній і ситуації в них", - сказав Міттал.

Агентство зазначає, що металурги у Кривому Розі домагаються підвищення зарплати до 1000 євро на місяць, на сьогодні у середньому вона становить половину цієї суми.

Реклама:

У той же час, Міттал вважає, що економічна ситуація в Україні стабілізувалася.

"Ситуація в Україні стабільна. І підприємство ("ArcelorMittal Кривий Ріг"- ІФ) працює добре", - сказав він.

Як повідомлялося, співробітники "ArcelorMittal Кривий Ріг" 27 березня 2018 року на своїй конференції затвердили вимоги, зокрема, про підвищення зарплати до тисячі євро з 1 квітня.

У свою чергу адміністрація заявила про збільшення фонду оплати праці (ФОП) понад раніше обіцяного підвищення на 1,1 млрд гривень із 1 травня поточного року - в середньому до 25%, і за сприятливих обставин у жовтні повернутися до питання подальшого підвищення зарплати - таких домовленостей було досягнуто на засіданні примирної комісії 23 травня.

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд гривень за стартової ціни 10 млрд гривень, після чого меткомбінат було перейменовано на "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - на "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Нагадаємо, раніше ArcelorMittal звинуватила "Укрзалізницю" у створенні перепон для роботи в Україні, в "Укрзалізниці" звинувачення відкинули.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: