Зникнення журналіста поставило під питання "Давос у пустелі"

Понеділок, 15 жовтня 2018, 15:31

Все більше учасників відмовляються їхати на велику міжнародну економічну конференцію в Саудівській Аравії через зникнення опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі.

Про це повідомляє Reuters.

Про відмову від участі у форумі Future Investment Initiative в Ер-Ріяді, який називають "Давос у пустелі", оголосили JP Morgan & Chase та Ford Motor. Таке ж рішення раніше прийняли в Uber Technologies та Viacom.

Про відмову від участі заявили медіакомпанії CNN, Financial Times, New York Times, CNBC та Bloomberg. Слідом за ними передумав їхати в Ер-Ріяд і представник The Fox Business Network.

Реклама:

Поки що невідомо, чи переглянули плани про участь представники Goldman Sachs Group, Mastercard та Bank of America.

Як повідомляє BBC, голова Світового банку Джим Йонг Кім вже відмовився від участі в конференції.

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що була шокована інформацією з Туреччини щодо долі журналіста, але все одно приїде на інвестиційний форум у Саудівській Аравії.

Річард Бренсон, голова Virgin, призупинив переговори щодо інвестицій державного фонду Саудівської Аравії в один з космічних проектів компанії у понад 1 млрд доларів.

Журналіст Джамаля Хашкаджі, який критикував саудівську владу, і який останнім часом працював у Washington Post, зник 2 жовтня після того, як увійшов у будівлю консульства Саудівської Аравії у Стамбулі щоб оформити розлучення.

Раніше Washington Post повідомила, що турецький уряд проінформіровав офіційних осіб США, що у нього є аудіо-та відеозаписи, які підтверджують, що Хашкаджі був убитий в консульстві.

Туреччина і Саудівська Аравія домовилися спільно розслідувати справу Хашкаджі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!