"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ще одна країна відмовиться від дизельних і бензинових авто

Неділя, 14 жовтня 2018, 18:19

Ізраїль планує заборонити всі бензинові та дизельні автомобілі з 2030 року та повністю скасувати податки на електромобілі.

Про це пише ITC.

Уряд збирається активно фінансувати будівництво нових зарядних станцій, передбачивши фінансування для 2000 нових станцій. Окрема робота проводиться з мережами паливних заправок, які агітують поступово переходити на "зелене пальне".

В країні також збираються знизити податки і збори на електромобілі практично до нуля, з тим, щоб електричні автомобілі коштували набагато дешевше, ніж в даний момент.

Реклама:

Відзначимо, що план з переходу на електромобілі є частиною ще більшої стратегії щодо відмови Ізраїлю від усіх видів викопного палива, включаючи бензин, дизель і вугілля.

В останні роки в країні знайшли відразу кілька великих родовищ природного газу, які зможуть забезпечити великих споживачів енергії, включаючи промисловість і ТЕС, більш екологічним (в порівнянні з нафтою і вугіллям) видом палива.

Переломний момент очікується приблизно в 2025 році, коли за оцінкою міністерства на дорогах країни з'являться близько 177 тисяч електромобілів. Після цього масовий споживач повинен на реальних прикладах усвідомити, що володіти електромобілем легше і дешевше, ніж бензиновим або дизельним автомобілем.

У підсумку за планами уряду це має привести до вибухового попиту на електромобілі, число яких за п'ять років (до 2030 року) зросте з менш 200 тисяч до 1,5 млн штук.

Починаючи з 2030 року Ізраїль повністю заборонить імпорт бензинових і дизельних авто. Всі нові автомобілі, починаючи з 2030 року будуть виключно електричними, при цьому існуючі автобуси і вантажівки будуть масово переводити на стиснений натуральний газ власного видобутку.

Нагадаємо, про наміри повністю припинити продажі бензинових і дизельних автомобілів вже оголосили Франція, Норвегія, Великобританія, Нідерланди і Данія, а Німеччина, Китай і ряд інших країн поки просто висловили подібну готовність не вказуючи точної дати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: