У нових житлових кварталах збільшать площу спортмайданчиків в 10 разів

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 18:45
 

Нові державні будівельні норми збільшують вдвічі розміри площ для відпочинку дорослого населення і в десять разів - для занять спортом.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Так, згідно з новими ДБН, питомі розміри майданчиків для відпочинку дорослого населення збільшилися з 0,1 до 0,2 кв м на людину, для занять спортом - з 0,2 до 2 кв м на людину.

У той же час норми скасовують обов'язкове проектування в житлових кварталах господарських майданчиків для чищення килимів і сушки білизни.

Реклама:

При цьому можливість проектувати господарські майданчики залишилася. Майданчики для господарських цілей можуть облаштовуватися на прибудинкових територіях на відстані не більше 100 м до найбільш віддаленого входу в будинок за рішенням органів місцевого самоврядування. Розрахунок - 0,1 кв. м на одну людину або 0,25 кв м на одну квартиру.

 

Раніше повідомлялося, що у Міністерстві регіонального розвитку і будівництва пропонують скасувати обов’язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках.

Крім того новими державними будівельними нормами дозволено розміщення в житлових будинках вбудованих і вбудовано-прибудованих дошкільних навчальних закладів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: