"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" має великі плани на "зелену енергетику"

Четвер, 11 жовтня 2018, 20:43

НАК "Нафтогаз України" вважає перспективним інвестиційним напрямом розвиток відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) і активно обговорює з можливими міжнародними партнерами відповідні проекти.

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на Ukrainian Week у Лондоні, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нашій стратегії відновлювана енергетика має великий розділ, і це великий інвестиційний напрям, у який ми плануємо вкладати гроші в найближчому майбутньому", - сказав він.

Коболєв повідомив, що поки що "Нафтогаз" запускає невеликі СЕС поруч із газотранспортною системою "Укртрансгазу", однак його плани більші.

Реклама:

"Ми розробили список потенційних проектів, які ми наразі обговорюємо з міжнародними інвесторами", - зазначив голова правління компанії.

Він наголосив, що перевагою компанії є наявність юридично чистих ділянок, розташованих у всій Україні, більшість з яких уже підключено до енергосистеми.

Голова "Нафтогазу" також заявив, що вважає видобуток сланцевого газу перспективним напрямом для України. "Україна може видобувати багато сланцевого газу безпечно та дружньо для екології", - вважає Коболєв.

Як повідомлялося, протягом останніх трьох років в українську альтернативнуенергетику інвестували понад 1,1 мільярда євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: