Дубневичі намагаються зняти арешт зі своїх ТЕЦ

Четвер, 11 жовтня 2018, 19:47
 

Народні депутати від БПП Богдан і Ярослав Дубневичі у судовому порядку намагаються зняти арешт з Новояворівської та Новороздільської теплоелектроцентралей у Львівській області.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

"12 жовтня Солом’янський районний суд Києва розглядатиме скаргу Дубневичів на зняття арешту з Новояворівської ТЕЦ, яка фактично ними керується і була заарештована за клопотанням НАБУ в рамках кримінальної справи про розкрадання газу на цих ТЕЦ фірмами, які належать братам Дубневичам", - йдеться у повідомленні.

Судове засідання зі скасування арешту іншої ТЕЦ (Новороздільської) заплановане на 18 жовтня.

Реклама:

Як наголошується, існує велика вірогідність того, що суд пристане на бік Дубневичів, адже опалювальний сезон розпочнеться з наступного тижня, а робота ТЕЦ лишається заблокованою.

За інформацією ЦПК, це відбувається тому, що новий управитель ТЕЦ, обраний Агентством з повернення активів та управління арештованим майном, досі не підписав контракт на постачання газу на ТЕЦ.

"Контракт не підписує "Нафтогаз", який поставив умову новому управителю — визнати борги Дубневичів і взяти їх на себе. Поки ця ситуація за дорученням прем’єр-міністра врегульовується на рівні постанови уряду, адвокати Дубневичів намагаються оскаржити арешт та повернути собі контроль за ТЕЦ", - повідомляє прес-служба.

"Разом із Дубневичами на ТЕЦ повернеться і схема з розкрадання газу, яку викрили детективи НАБУ", - впевнені у ЦПК.

Раніше ТЕЦ братів Дубневичів перейшли під тимчасове управління держави.

Як повідомлялося раніше, НАБУ затримало у Львові чотирьох посадових осіб ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія" за підозрою в заволодінні понад 300 млн куб м природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн.

Кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є народні депутати від БПП брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

Підприємства-власники Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ в 2013-2015 роках купували природний газ у НАК "Нафтогаз України" для виробництва теплової енергії населенню. Для такої категорії споживачів "Нафтогаз" продає газ дешевше, ніж для комерційних споживачів.

Однак підприємства купили понад 300 млн куб. м газу за пільговою ціною, не плануючи використовувати його для потреб населення, вважають слідчі.

НКРЕКП підтвердила, що "Енергія-Новоярівськ" використала не за призначенням 28,6 млн куб м природного газу в 2014 році і 47,3 млн куб м в - 2015 році. А "Енергія-Новий Розділ" - 52,3 млн куб м в 2014 році і 53,9 млн куб м у 2015 році.

Восени 2016 року декларації Богдана та Ярослава Дубневичів викликали фурор у ЗМІ та серед експертів, оскільки в них були перераховані значні суми готівкових коштів і величезна кількість зареєстрованого них і членів їх сімей нерухомого майна.

Зокрема, брати Дубневичи виявилися лідерами серед українських політиків за кількістю задекларованих готівкових коштів. Богдан Дубневич задекларував 11,5 млн дол., його дружина Тетяна має 137,1 мільйонів гривень.

Ярослав Дубневич зберігає готівкою 8 мільйонів 230 тисяч доларів США, 2 млн 780 тисяч євро та 5 мільйонів гривень готівкових коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: