Українці активніше понесли гроші в банки — НБУ

Четвер, 11 жовтня 2018, 10:45
 

За вересень обсяг гривневих депозитів в українських банках виріс на 1,5% до майже 502 мільярдів гривень.

Про це йдеться на офіційному сайті НБУ.

"Найбільш активно банки залучали кошти населення. Припливу коштів на депозитні рахунки домогосподарств, серед іншого, сприяло збереження високих темпів зростання заробітної плати", - повідомляє НБУ.

Обсяг депозитів домашніх господарств у національній валюті в платоспроможних банках виріс на 2,8% до 258,7 млрд грн, депозити в іноземній валюті (в доларовому еквіваленті) збільшилися на 1,4% - до 8,7 млрд доларів.

Реклама:

Обсяг гривневих депозитів бізнесу в банках залишився практично на рівні попереднього місяця (242,5 млрд грн), тоді як кошти в іноземній валюті (в доларовому еквіваленті) зросли на 1% (до 5,3 млрд доларів).

Кредитний портфель банків у національній валюті у вересні збільшився на 1,1% до 614,6 млрд грн.

Відзначається, що у вересні банки активно надавали кредити корпоративному сектору - їх обсяг виріс як в національній валюті (на 1,1% до 485,7 млрд грн), так і в іноземній (у доларовому еквіваленті вони збільшилися на 1,3% до 14,7 млрд доларів).

За цей же період обсяг гривневих кредитів населенню виріс на 0,9% до 127,4 млрд грн.

Вартість гривневих кредитів і депозитів для бізнесу зросла, для населення - залишалася майже на рівні попереднього місяця.

Ставки за гривневими кредитами корпоративного сектора підвищилися на 1,9 п. п. до 19,8% річних, домашніх господарств - на 0,3 п. п. до 32,1% річних.

Підвищилася і прибутковість гривневих депозитів для бізнесу - на 0,6 п. п. до 13% річних. У той же час вартість гривневих депозитів населення залишилася практично на рівні попереднього місяця (10,6% річних).

Нагадаємо, середні ставки за банківськими вкладами в Україні зростають у всіх валютах.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: