"Нафтогаз" стягнув частину боргу з "Газпрому"

Середа, 10 жовтня 2018, 16:25
 

"Нафтогаз України" направив "Газпрому" заяву про зарахування переплат за транзит газу в рахунок погашення пені, яка нараховується на заборгованість російської компанії відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу по транзитному контракту.

Про це повідомляє прес-служба НАК.

У "Нафтогазі" нагадали, що 22 грудня 2017 року Стокгольмський арбітраж переглянув формулу ціноутворення на газ за контрактом на поставку газу в Україну, таким чином зменшивши його вартість, що автоматично призвело до зниження ставки вартості послуг і загальної вартості послуг транзиту газу, що надаються "Нафтогазом".

У той же час "Газпром", відмовляючись виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, продовжує в 2018 році платити за транзит більшу ціну, ніж виставляє НАК, який розраховує тариф відповідно до рішення арбітражу.

Реклама:

"Таким чином "Нафтогаз" перерахував понад 9 млн доларів переплати за послуги транзиту, надані в серпні, як платіж в рамках виконання арбітражного рішення", - відзначають в прес-службі НАК.

Раніше повідомлялося, що штраф російського "Газпрому" за невиконання рішення Стокгольмського арбітражу в справі проти НАК "Нафтогаз України" становить уже 110 мільйонів доларів.

Детальніше про зміст та завершення суперечки між компаніями читайте у матеріалі: Нафтогаз vs Газпром: хто виграв битву під Стокгольмом

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!